Kurser & föredrag
Kurser och workshops (med eller utan middag)
- Koreansk mat
- Såsa med Jens
- Vegetariska långkok
- Husmanskost från hela världen
- Syrning av grönsaker (en eller två tillfällen)
- Historisk matlagning (välj epok)
- Svamp på oväntat vis
- Bärens rikedom
- Magisk miso
- Kanapéer och sandvikare
- Rå mat – kött, fisk, grönsaker
- Mat genom köttkvarn (allt från kött till vego till frukt)
- Så tar du hand om skörden
- Sill, strömming och gravlax och (fiskberedning)
- Svensk julmat
Föredrag
- Bastun – från heta gropar till aufguss
- Vegetarianismens historia
- Koreansk matmagi
- Så åt mormors mormor – (kan skräddarsys för särskild ort)
- Hur man smakar av (prat och tillagning av soppa på samma gång)
- Gatumatens historia (från forna Egypten till Food trucks
- Bärens alkemi
- Svampmat från hela världen
- Deckarkäk
- Frukost med föredrag om frukost
- Krukornas magi (om fermentering)
- Hur länge smakar det? (om ätupplevelse och smakkomposition)
- Skönlitteratur och mat
- Smaker och aromer genom tiderna
- Stank och väldoft – en kort historia om lukt