minestrone I_0257.jpg
 

Kurser & föredrag

Kurser och workshops (med eller utan middag)

- Koreansk mat

- Såsa med Jens

- Vegetariska långkok


- Husmanskost från hela världen

- Syrning av grönsaker (en eller två tillfällen)

- Historisk matlagning (välj epok)


- Svamp på oväntat vis

- Bärens rikedom

- Magisk miso


- Kanapéer och sandvikare

- Rå mat – kött, fisk, grönsaker

- Mat genom köttkvarn (allt från kött till vego till frukt)


- Så tar du hand om skörden

- Sill, strömming och gravlax och (fiskberedning)

- Svensk julmat

Föredrag

- Bastun – från heta gropar till aufguss

- Vegetarianismens historia

- Koreansk matmagi


- Så åt mormors mormor – (kan skräddarsys för särskild ort)

- Hur man smakar av (prat och tillagning av soppa på samma gång)

- Gatumatens historia (från forna Egypten till Food trucks


- Bärens alkemi 

- Svampmat från hela världen

- Deckarkäk 


- Frukost med föredrag om frukost 

- Krukornas magi (om fermentering)

- Hur länge smakar det? (om ätupplevelse och smakkomposition)


- Skönlitteratur och mat

- Smaker och aromer genom tiderna

- Stank och väldoft – en kort historia om lukt

Mejla för mer info!