pojke bär karott vektor.png

Till er tjänst!

Vill du vara med om en annorlunda matupplevelse? 

AW, kurs, föredrag, workshop, personalutbildning,
kick-off eller hjälp med menyer, rätter och receptskrivning. Berätta vad du behöver.  


Vill du lära dig mer om mat, eller bara ha en rolig upplevelse? 


AW på en restaurang eller på er arbetsplats, ett föredrag med lunch, utbildning för er som jobbar på krogen, en kvällskurs eller en helghappening för alla matintresserade. Valet är ditt! 


Med den lite ovanliga kombinationen av kock, kallskänka, köksmästare, litteraturvetare och matjournalist har har jag samlat på mig en hel del kunnande om mat, samt en massa roliga fakta och anekdoter. Allt detta kan jag förmedla på olika vis. 


Hör av er så skräddarsyr vi något tillsammans. En specialitet är att iscensätta barndomsminnen genom mat. Kanske vill du smaka mormors mat igen eller återskapa en slapp eftermiddag på mellanstadiet? Vi pratar och lagar det ni vill.


Sedan många år håller jag då och då till på Mosebacke matstudio i Stockholm och i olika kök landet runt, men kan lika gärna komma till ert hem, er arbetsplats eller till en konferensanläggning. 

 

Se alla kurser & föredrag nedan!

pekande-hand-grön.png
 

Föredrag och kurser

 

Kurser och workshops (med eller utan middag)

Koreansk mat
Såsa med Jens
Vegetariska långkok

*

Husmanskost från hela världen
Syrning av grönsaker (ett eller två tillfällen)
Historisk matlagning (välj epok)

*

Svamp på oväntat vis
Bärens rikedom
Magisk miso

*

Kanapéer och sandvikare
Rå mat – kött, fisk, grönsaker
Mat genom köttkvarn (allt från kött och vego till frukt)

*

Så tar du hand om skörden
Sill, strömming och gravlax
Svensk julmat

sellerisalt_4665-web.jpg

Konsult till restauranger

Behöver ni input och hjälp med er restaurang eller ert kafé?  Jens har stor erfarenhet och kunskap om krogvärlden och assisterar gärna med utformning av koncept, menyer och recept, särskilt på områden som svensk och nordisk mat, mat efter träning, bastu och bad, koreanskt, syrad mat och hantverksmat i allmänhet.


 
 

Föredrag

Bastun – från heta gropar till aufguss
Vegetarianismens historia
Koreansk matmagi

*

Så åt mormors mormor – (kan skräddarsys för särskild ort)
Hur man smakar av (prat och tillagning av soppa på samma gång)
Gatumatens historia (från forna Egypten till Food trucks

*

Bärens alkemi 
Svampmat från hela världen
Deckarkäk 

*

Föredrag om frukostmat
Krukornas magi (om fermentering)
Hur länge smakar det?
(om ätupplevelse och smakkomposition)

*

Skönlitteratur och mat
Smaker och aromer genom tiderna
Stank och väldoft – en kort historia om lukt

Temadagar på krogar

Vill ni servera koreanskt, brittiskt, historisk mat eller något annat spännande för en dag? Jens kan hjälpa till med det. Det blir variation för era gäster och utbildning för personalen.

sjömansbiff-I_5953.jpg

Catering och evenemang

Frukost
Full English Breakfast Koreansk frukost Irländsk frukost 
Jens bästa frukost en salig blandning av misosoppa, scones, bacon, charkuterier och ost

Middagar – med eller utan prat

Ditt barndomsminne
Koreansk plockmat
Engelsk pubmat

*

Street food från 1800-talet
Bokmat (kan specialanpassas för bokcirkel)
Deckarmat – från Sherlock och Miss Marple
till Martin Beck

*

En rå stund (vi pratar om rå mat och
äter sashimi och råbiff) Vegetariskt med smör och grädde
Klostermat

*

Hantverksmat från hela landet
Diner food (den amerikanska maten på enkla syltor)
Samling kring min muurikkan

*

Asiatisk fondue på ditt vis
Rustika tapas
En smaktur bland inälvor

sjömansbiff-I_5953.jpg
 
 

Kommande kurser

Koreanskt med Jens – för vuxna

10 november, 2021

kl. 17:00-21:00

KURSERNA.png