för hand.png

Ny hantverksbok om mat

Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. Det är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. En metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup.


Tröttmat.jpg

Ät dig glad!

I DN Lördag serverar jag varma mackor, koreansk risröra och annat som kan bota höstdeppet.

 
musslor.jpg

Fransk mat runtom i världen

I Gourmet presenterar Stefan Wettainen och jag franskinfluerad mat från Vietnam, Karibien och andra ställen. Exempelvis musslor från Antillerna, en rätt med fantastiska dofter.

 
artikel-långgrill-artikel.jpg

Historien är ett enda långt grillpartaj

Barbecue i kväll? Då för du vidare en flera hundratusen år gammal tradition. DN:s Jens Linder följer rökens spår genom historien, från hur vi lärde oss att tämja elden och började laga mat – när det blev folk av aporna – fram till dagens heta trend med basturökar.

 
skedar-gröna.png